Zonneboilers

Warm water van de zon

Na enkele warme zomers weten we het zeker: de grootste energiebron staat aan de hemel en komt ons gratis opwarmen. Een zonneboiler zal die warmte gebruiken om het sanitair water op te warmen. 

Zonnecollector 

Op het dak plaatsen we een zonnecollector, door de kanaaltjes circuleert een vloeistof die de zon opwarmt. De vloeistof geeft die warmte op zijn beurt af aan de boiler die binnen staat en zo een ruime voorraad water op temperatuur brengt.

Naverwarmen 

In de zomer kan de zon vaak helemaal volstaan om het warme water op te wekken. In de winter, als de zon lager staat en minder intens schijnt, is een naverwarming noodzakelijk. Dat kan door koppeling met een warmtepomp of verwarmingsinstallatie.

Goedkoop wassen & afwassen 

Het met de zon opgewarmde water is er niet alleen voor douche of bad. Het loont ook als u toestellen met een hoog verbruik, zoals wasmachine of vaatwas, rechtstreeks aansluit op het warme water. Daardoor verbruiken ze een pak minder elektriciteit, dat anders nodig zou zijn om het water te verhitten. De meeste vaatwasmachines kunnen standaard overweg met warm water tot 60°C, voor een wasmachine hebt u wel een type nodig dat geschikt is voor "hot fill". 

Vraag een offerte