Gecertificeerd team

Dirk Thijs en Kim Moelans hebben een klein decennium geleden de krachten gebundeld om een innovatief installatiebedrijf op te richten, met de focus op sanitair, verwarmingstechnieken en ventilatie. 

De visie is om voortdurend grenzen te verleggen met nieuwe technieken. Er zijn bedrijven die enkel klassieke branders doen, maar dat is niet altijd de beste oplossing voor de klant. De transitie gaat hoe dan ook weg van de fossiele brandstoffen, dus nu al leveren wij installaties die de warmte uit bijvoorbeeld geothermie halen.

Evoluties 

De sector is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Was de "ouderwetse" verwarmingsinstallateur vooral iemand die goed moest kunnen lassen en buizen plooien, valt of staat een moderne installatie met de juiste programmering. 

De oude garde bepaalde met de natte vinger de dimensionering van de installatie. Er werd nagenoeg niets berekend, alles werd met een ruime marge naar boven ingeschat. Het gevolg was vaak een te grote, te dure en te gulzige installatie. Wij berekenen alles vooraf aan de computer. Dirk Thijs, zaakvoerder 
De juiste dimensionering van de installatie is het begin, even belangrijk is het correct instellen van vele tientallen parameters op het toestel. Helaas komen we nog te vaak nieuwe installaties tegen die op de "oude" manier ingesteld zijn: steeds volle kracht met een simpele aan/uit-regeling. Spijtig, want een uurtje programmeren zou volstaan opdat alles efficiënt draait. Beter voor de installatie, het milieu én de portemonnee!  Kim Moelans, zaakvoerder

Certificaten en bijscholingen

Levenslang leren is ook in de verwarmingssector een vereiste. Elk toestel komt tegenwoordig met een vuistdikke handleiding en soms tot honderden in te stellen parameters. Het programmeren vereist een behoorlijke theoretische bagage, daartoe volgen we geregeld bijscholingen en uiteraard beschikken we over de nodige certificaten:

  • Certificaat verwarmingsaudit 100 Kw
  • Certificaat CERGA-professionele gasinstallateur
  • Certificaat bekwaamheid vloeibare brandstof